De Nubuckz (NKZ) en BuckzViz (BVIZ) modellen worden in de loop van 2023 voorzien van een nieuwe zool. Deze nieuwe zool is een samengestelde zool met een rubberen loopvlak (zoals u van Buckbootz gewend bent) en een PU tussenlaag voor comfort en demping. De zoolverbetering is doorgevoerd om de duurzaamheid van de zool te vergroten, deze gaat nu nog langer mee. Ook werd de zool veelvuldig gekopieerd in de markt, dus tijd voor een upgrade!

Door deze wijziging zijn we genoodzaakt de productcodes en ean-codes te wijzigen. In onderstaande overzichten vindt u de nieuwe codes terug.

Door de wijziging zijn de NKZ modellen opnieuw gecertificeerd volgens de nieuwe standaard EN ISO 20345:2022 als S3S SC HRO FO LG. Er is behalve de zool niks gewijzigd aan het uiterlijk van de schoenen, in principe ziet uw klant niets van de wijzigingen. Echter is de zool een stuk slijtvaster en is tegenwoordig dus ook mét certificering voor onder andere laddergrip (LG). Ook de prijs van €78,00 (bruto, advies verkoop, excl. BTW, juli 2023) is ongewijzigd.
 
De komende periode versturen we beide versies voor de NKZ101BK / NKZ101BR en NKZ102BK. Alle backorders die nu in ons systeem staan worden uitgeleverd met de nieuwe artikelcodes, echter sommige maten nog met de oude artikelcodes. De veiligheidsspecificaties van de oude artikelcodes zijn nog ruim geldig tot en met 6 september 2024.

Mocht u nog vragen hebben dan kan u altijd contact met ons opnemen.