Constructie methoden

Goodyear Welted constructie

Buckler Boots gebruikt de Goodyear Welted constructie voor een groot deel van het assortiment werkschoenen en werklaarzen. De Goodyear Welted constructie is een zeer robuuste fabricagemethode waarbij een gestiksteekte naad het bovenmateriaal aan de binnenzool bevestigt.

  • Het bovenmateriaal wordt voorzichtig over een houten leest getrokken om alle rek uit het leer te verwijderen. Veel gevulkaniseerde schoenen worden niet op een leest gevormd. Het gebruik van een leest geeft een betere pasvorm tijdens de gebruiksduur van de schoen.
  • Goodyear welt binnenzolen worden in de schoen bevestigd en er niet achteraf ingelegd. Uiteraard wel met uitneembare inlegzolen.
  • Goodyear welted schoenen hebben een natuurlijke kussenvulling tussen de binnen- en buitenzool. Dit betekent groter draagcomfort en minder ongemak als u veel op de been bent. Deze kussenvulling is gemaakt van kurk of soortgelijk materiaal en zet zich binnen 15 dagen naar de voet van de drager.
  • Goodyear welted schoenen worden op dezelfde manier als de betere geklede schoenen gemaakt en laten uw voeten ademen.
  • Goodyear welted schoenen kunnen worden verzoold.
 
Technologie | Buckler Boots
 

Injection moulded constructie

Injection Moulded is een compleet andere constructiemethode dan Goodyear Welted, en is in staat om onze producten licht en duurzaam te houden. De Injection Moulded constructie gebruikt (geforceerde) injectie van polyurethaan (PU) als tussenlaag tussen de rubberen loopzool en het bovenwerk. In enkele gevallen wordt de loopzool op hetzelfde moment ook geïnjecteerd, hierbij spreken we van dual-density.

Onze Buckshot rangeNubuckz range en Buckz Viz range zijn Injection Moulded.

Seal Bonded constructie

Nog lichter dan de Goodyear Welted constructie en de Injection Moulded constructie is de Seal Bonded constructie. In deze constructie worden de zool en het bovenwerk verlijmd. Dit houdt de schoen lichtgewicht en zorgt voor meer mogelijkheden in de uitstraling.

Onze Largo Bay range is Seal Bonded.

Lederen voering

Wanneer u het belangrijk vindt dat uw schoenen of laarzen zowel kunnen ademen als veilig zijn, dan kiest u voor een schoen met een lederen voering. Wij gebruiken slechts en alleen runderleder, wat zorgt voor de beste kwaliteit in voering en de hoogste duurzaamheid.

Volledig lederen voering is beschikbaar in onze B425SM.

Technieken

 

Buckflex

Buckler Boots gebruikt Buckflex in haar Goodyear Welted instappers: B1151SMB1150SM en de B1990SM. Buckflex is een extra elastiek dat helpt bij het aan- en uittrekken van de instapper.

 

Cambrelle®

Buckler Boots gebruikt Cambrelle® voor bijna het hele assortiment schoeisel. Cambrelle® houdt de voeten koeler in de zomer en warmer in de winter. Het ademt om lucht binnen te laten en vocht buiten te houden. De voering absorbeert transpiratie van de voeten, droogt snel en voorkomt voetgeuren en schimmel. Zacht en dempend voor extra comfort en duurzaam en slijtvast.

 

Neopreen®

Buckler Boots gebruikt Neopreen® voor het assortiment Buckbootz S5 en Non-Safety Buckbootz. Neopreen® weert afbraak door zon, ozon en slechte weersomstandigheden. Het is waterdicht, isolerend en flexibel. Het is ook bestand tegen chemicaliën en olie.

 

 

Cordura®

Buckler Boots gebruikt Cordura® in de Buckz Viz range (high visibility delen zijn gemaakt van Cordura®) en voor de knie- en beenstukken in haar Buckskinz werkbroeken. Cordura® is een sterk materiaal dat bestand is tegen schuren, scheuren en slijten. Het is twee maal zo sterk als standaard nylon, drie maal zo sterk als polyester en tien maal zo sterk als katoen.

 
Technologie | Buckler Boots