NIEUWSTE INNOVATIE: BSH012 EN BSH014

Het werd lange tijd voor onmogelijk gehouden; comfortabele en waterdichte instappers met AN-gecertificeerde enkelbescherming. Met de introductie van de Buckbootz bANg guardz® BSH014 bewijst Buckler Boots dat het wel degelijk mogelijk is. Een waardevolle en belangrijke toevoeging aan ons uitgebreide assortiment veiligheidsschoenen en -laarzen voor professionals in bouw, GWW, agrarische sector, offshore en industrie.

Goede enkelbescherming is volgens Buckler Boots nog een ondergeschoven kindje op de markt. Vallen, struikelen en uitglijden zijn de meest voorkomende ongelukken in de bouw. Goed schoeisel, inclusief de maximale normering anti-slipzool en de enkelbescherming, helpt tegen verzwikken en verkleint de kans op blessures en uitval van professionals. De nieuwe schoen is samen met de vetervariant BSH012 de eerste AN-gecertificeerde instapper op de markt.

AN-certificering vereist een impact kracht van 10J en een beschermd oppervlak van 6 cm bij maat 43. Het geheim van Buckbootz bANg guardz® zit niet alleen in de enkelbescherming zelf, maar ook in de positionering van het stretchgedeelte van de schoen. Dit stretchgedeelte zit traditioneel aan de zijkanten, maar biedt volgens de certificerende organisatie niet voldoende stevigheid voor de enkelbescherming.

Door het elastiek naar de voorzijde van de bovenkant van de instapper te verplaatsen, kan de enkelbescherming optimaal in de schoen geplaatst worden. Vervolgens is de zijkant van de schoen van leder gemaakt en hierin is de enkelbescherming verwerkt. Daardoor zijn de enkels van de drager optimaal beschermd.

Een aanpassing die niet ten koste gaat van het gebruiksgemak van de schoenen. Onze specialisten hebben daarvoor wel wat specifieke aanpassingen moeten doen, zoals het veranderen van de stiknaden. Ook aan de zijkant. Enkelbescherming is een belangrijke toevoeging, maar die mag niet betekenen dat we veel concessies moeten doen aan andere usp’s.

Zoals een 100% waterdicht bovenwerk, ademende voering, olie- en hittebestendige non marking zool (HRO) en een 100% metaalvrije anti-penetratie tussenzool.

De Buckbootz bANg guardz® zijn per direct beschikbaar!

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met info@buckbootz.nl.[dt_button link=”mailto:info@buckbootz.nl” target_blank=”true” button_alignment=”center” smooth_scroll=”true”]E-mail ons voor meer informatie[/dt_button]